Advendo's Concert Agenda

Advendo wordt financieel gesteund door:

Nieuwsoverzicht


Adventsconcert 12 december Skoattertsjerke
Geschreven door Bert-Jan Beenen   
woensdag 20 oktober 2021 20:11
Na een jaar waarin vrijwel alle activiteiten van Advendo door de corona pandemie stil hebben gelegen, zijn wij blij dat we dit jaar wel weer een Adventsconcert kunnen organiseren. Als de situatie rondom het corona virus het toelaat en er geen beperkende maatregelen zijn om een concert te organiseren, is zondag 12 december om 16:00 uur de Skoattertsjerke weer het toneel van Advendo’s Adventsconcert. De kerstmuziek staat inmiddels op de lessenaar en we hopen dat wij u weer een gezellige middag mogen bezorgen. Kom dus op 12 december naar de Skoattertsjerke in Oudeschoot. Toegang is gratis. Wij houden ons aan de dan geldende maatregelen. Testen voor toegang is mogelijk van toepassing.

Advendo kijkt weer vooruit
We kunnen ons als Advendo niet heugen dat wij sinds de oprichting, nu 75 jaar geleden, gedurende zo lange tijd niet hebben kunnen spelen. We zijn dan ook blij dat we inmiddels weer op een redelijk normale manier op dinsdagavond muziek kunnen maken. Hoe anders was dat afgelopen anderhalf jaar. Concerten kwamen te vervallen, repetities gingen niet door, geen nieuwsbrief, kosten liepen door… Zelfs ons geplande 75 jarig jubileum concert ging niet door. Een en al treurnis en er leek maar geen eind aan te komen.

Tot september dit jaar. Een optreden in het Posthuis Theater in het kader van “Ticht nei Iepen” gaf ons weer goede moed. Wat was het fijn om weer op te treden, niet alleen voor het publiek, maar ook voor onszelf. Voorzichtig zijn we weer optredens aan het plannen, zoals ons Advents-concert, optredens met Kerst en natuurlijk ons jubileumconcert begin 2022. We kijken er naar uit om u ook weer te ontmoeten.
 
Advendo viert 75 jarig bestaan
Geschreven door Bert-Jan Beenen   
woensdag 16 juni 2021 15:33
15 juni 1946 zag Advendo in Oudeschoot het levenslicht. Wie had toen kunnen vermoeden dat we in 2021 ons 75 jarig jubileum zouden vieren op 1,5 meter afstand. Toch is het waar, Advendo bestaat alweer 75 jaar. Helaas kunnen we het niet met een groots concert vieren, maar we hebben deze dag niet onopgemerkt voorbij laten gaan. In de pauze was er een heerlijk stuk taart voor alle leden met natuurlijk 75 jaar daarop. De jubileumcommissie had een geweldig verrassingspakketje samengesteld met allerlei lekkers en een heuse Advendo 75 jaar houten snijplank. 

Om het moment toch vast te leggen hebben we in de pauze een leuke groepsfoto gemaakt. Uiteraard met gepaste afstand ivm de nog geldende corona maatregelen. We hopen dat we over niet al te lange tijd alsnog met een prachtig concert ons jubileum kunnen vieren. Via onze site en onze Facebook pagina houden we jullie natuurlijk op de hoogte. 


 
Advendo wenst iedereen fijne feestdagen
Geschreven door Bert-Jan Beenen   
woensdag 23 december 2020 14:13
2020 was een bijzonder jaar. Door het corona virus mochten we als vereniging langere tijd niet samen repeteren en werden onze concerten afgelast. Heel jammer natuurlijk, want als muziekvereniging wil je niets liever dan muziek maken. Wel hebben we nog een buitenoptreden mogen verzorgen bij Marienbosch en dat was fantastisch.

We kijken natuurlijk ook vooruit naar het nieuwe jaar. We hopen samen dat we in 2021, ons jubileumjaar, weer volop muziek mogen maken, mogen optreden en kunnen genieten van muziek. De tijd zal het leren.

Voor nu wensen wij iedereen fijne feestdagen en een prettige jaarwisseling. Blijf gezond en graag tot ziens in het nieuwe jaar.

 
Brassband ADVENDO's opmaat naar 75 jaar!
Geschreven door Bert-Jan Beenen   
woensdag 26 augustus 2020 19:15
Na een hectische periode heeft Chr. Brassband ADVENDO uit Oudeschoot haar wekelijkse repetities op de dinsdagavond in de Sionskerk hervat. Uiteraard zal de opstelling onwennig zijn omdat de minimaal 1,5 mtr afstandsregel ook tijdens de repetities van kracht is. De brassband is een complete brassband die nog op zoek is naar versterking van haar cornet-, alt- en bassectie. Voor herintreders en beginners zullen er dit najaar blaasmuziekclinics gehouden worden waarbij de brassband gratis instrumenten ter beschikking stelt. Je kunt je hiervoor alvast aanmelden per mail via: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  

Vanwege de ontwikkelingen van COVID 19 is de concert agenda van de band nog niet definitief. Maar het traditionele ADVENDO'S Adventsconcert staat wel gepland namelijk op zondag 13 december. Ook de voorbereidingen van een grandioos jubileumconcert in 2021 ter gelegenheid van het 75 jarige jubileum van Chr. Brassband ADVENDO zijn al gestart. Dit belooft een historisch jaar te worden waarin het nieuwe muziekstuk HOPE door de brassband gespeeld zal worden dat al de gevoelens en emoties van haar muzikale bestaan tot uiting brengt.
 
Advendo @the Movies tijdens Voorjaarsconcert
Geschreven door Bert-Jan Beenen   
vrijdag 21 februari 2020 10:19
<<< Update : ivm de maatregelen rondom het Corona virus kan ons voorjaarsconcert helaas niet doorgaan. We plannen later een nieuwe datum voor ons concert en heten u dan van harte welkom >>>

Componisten willen met de muziek die ze schrijven iets vertellen. Muziek spreekt daarom heel sterk tot de verbeelding, helemaal wanneer het filmmuziek is. Het aankomende voorjaarsconcert van Advendo op 4 april aanstaande staat dan ook geheel in het teken van filmmuziek. Stap samen met Advendo in de filmcarrousel, waarin we veel genres van de filmmuziek bij langs gaan.

Zo reizen we met Captain Jack Sparrow over de oceanen in de muziek van de Pirates of the Caribbean, gaan we op zoek naar de diamant in The Pink Panther en gaan we terug naar de schoolbanken in The Police Academy March. En dit is nog maar een tipje van de sluier, want er is nog veel meer te genieten, vooral na de pauze. Dan wordt de filmmuziek ondersteund door beelden uit de film op een groot projectiescherm, zodat u zich nog meer in de muziek kunt inleven.
In de pauze hebben we weer onze traditionele verloting, waarvoor u bij de ingang reeds de lootjes kunt kopen.

Toegang is gratis voor donateurs op vertoon van de donateurskaart. Geen donateur, dan kunt u op de avond zelf donateur worden of aan de kassa een entreekaartje kopen voor € 5,00 per persoon.

Aanvang concert : 20.00 uur
Locatie : Sionskerk - Marktweg55, Oudeschoot 
 
Sound of Fean 2019
Geschreven door Bert-Jan Beenen   
vrijdag 25 oktober 2019 19:04
Op 9 november doet Advendo mee aan de Sound of Fean, zoals het Federatie Festival dit jaar wordt genoemd. Naast Advendo doen het HMC, De Vrije Fries, Crescendo, Concordia en Pro Rege B&C mee aan het muziekfestival. Aanvang is om 19.00 uur in de Rinkelbom in Heerenveen. De toegang is gratis.

 
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 25