Advendo's Concert Agenda

Advendo wordt financieel gesteund door:

Nieuwsoverzicht


3 x goud voor Advendo op Gouden Spiker Festival 2023
Geschreven door Bert-Jan Beenen   
zondag 23 april 2023 12:57
Op het Gouden Spiker Festival in Ureterp heeft Advendo op zaterdag 22 april in de 5e divisie 3 x goud gewonnen. Wat een geweldig resultaat en wat zijn we trots. Voor het verplichte werk Three Historic Episodes van Feike van Tuinen wonnen we de 1e prijs, onze bas trombonist Jan won met zijn vertolking van Minnie the Moocher de solistenprijs en voor ons gehele programma wonnen we de enige echte Gouden Spiker. Complimenten aan de organisatie van het Gouden Spiker Festival en dank aan de jury voor hun uitgebreide en opbouwende rapport. 


 
Voorjaarsconcert Brassband Advendo 15 april 2023
Geschreven door Bert-Jan Beenen   
dinsdag 28 februari 2023 11:45
Op 15 april aanstaande bent u weer welkom op het voorjaarsconcert van Advendo. We hebben weer een gevarieerd programma voor u samengesteld.

Ook spelen we de stukken die we op 22 april 2023 spelen op het Gouden Spiker Festival. Onze bastrombonist Jan doet op het Spiker Festival naar een solistenprijs met de solo Minnie the Moocher. Het verplichte werk op het Gouden Spiker Festival, Three Historic Episodes van Feike van Tuinen, kunt u ook beluisteren op ons voorjaarsconcert. 

Het stuk is gebasserd op een krantenartikel over historische feiten van Friesland in de Middeleeuwen. Het artikel eindigde met de conclusie dat er geen ‘Fries koninkrijk’ was geweest. Dat is een fabel. Uiteindelijk bleven er drie stoere verhalen uit de Friese geschiedenis overeind.

1. Grote Pier /Grutte Pier
2. Bonifatius (hij die het goede doet / brenger van het goede)
3. Slag bij Warns

In de pauze is er weer een verloting met leuke prijzen.

Toegang is gratis voor donateurs op vertoon van de donateurskaart. Geen donateur, dan kunt u op de avond zelf donateur worden of aan de kassa een entreekaartje kopen voor € 5,00 per persoon.

Aanvang concert : 20.00 uur
Locatie : Sionskerk - Marktweg55, Oudeschoot 
 
Adventsconcert met Chr. Mannenkoor Steenwijk
Geschreven door Bert-Jan Beenen   
donderdag 24 november 2022 15:02
We zijn al weer druk aan het repeteren voor ons Adventsconcert. Uiteraard spelen we bekende kerstmuziek, maar we hebben ook een aantal stukken op de lessenaar staan die we op het federatieconcert in november hebben gespeeld. Hiermee maken we ons programma heel gevarieerd en toegankelijk.

Chr. Mannenkoor Steenwijk
Net als Advendo bestaat ook het Chr. Mannenkoor Steenwijk 75 jaar. Het Adventsconcert leek ons daarom een mooie gelegenheid om de samenwerking op te zoeken. Chr. Mannenkoor Steenwijk is opgericht op 6 februari 1946. Momenteel bestaat het koor uit ruim 60 enthousiaste leden. Het koor heeft inmiddels diverse CD’s opgenomen, waarvan de eerste in 1996.

U komt toch ook?
Het jaarlijkse Adventsconcert van Advendo is dit jaar op 11 december om 14.30 uur in Trinitas in Heerenveen. We hebben Trinitas gekozen als locatie om voldoende ruimte te hebben voor onze vereniging en het koor. De toegang tot het concert is gratis, bij de uitgang kunt u vrijwillig een bijdrage doen aan de kosten van dit concert. 

 
75 jarig jubileumconcert - 9 april 2022 19:45 uur
Geschreven door Bert-Jan Beenen   
donderdag 24 februari 2022 14:13
Eigenlijk viert Advendo in 2022 al haar 76 jarig bestaan. Door de corona pandemie konden we ons 75 jarig jubileum in 2021 niet vieren zoals we dat graag wilden doen, maar nu kan het weer.

Ruim 75 jaar geleden, op 15 juni 1946, nam Oranjevereniging Us Heit het initiatief tot oprichting van een muziekvereniging in Oudeschoot. Er meldden zich 28 leden aan. Voor een contributie van 60 cent per week (contant te betalen aan de penningmeester) konden de leden meedoen. Wat zal dat een bijzondere tijd zijn geweest.

Ruim 75 jaar later bestaat Advendo nog steeds. Op dit moment met iets minder leden dan bij de oprichting. Een ding is niet veranderd, we hebben nog altijd een vereniging waar met veel enthousiasme muziek wordt gemaakt in alle genres en daar zijn we enorm trots op.

Jubileumconcert
Om ons jubileum te vieren geven wij op 9 april 2022 een jubileum concert. Het concert start om 19.45 uur in de Sionskerk in Oudeschoot. We hebben een heel gevarieerd programma samengesteld met daarin ook een gastoptreden van troubadour Gerret uit Heerenveen, waarmee we samen zullen optreden. Toegang tot het concert is gratis!

Middagprogramma
Ook in de middag is er al van alles te doen in en om de Sionskerk in Oudeschoot ter gelegenheid van ons jubileum. Voor jong en oud zijn er van 14:00 tot 16:00 uur oudhollandse spelletjes en er is een workshop met muziekinstrumenten georganiseerd door een van onze leden. Hier kan jong en oud kennismaken met muziek en het spelen van een instrument. Aan het middagprogramma zijn geen kosten verbonden.

 
Aanvangstijd Adventsconcert vervroegd
Geschreven door Bert-Jan Beenen   
zaterdag 04 december 2021 09:15
Het Adventsconcert van Advendo op 12 december is ivm de coronamaatregelen vervroegd. Het concert start om 14.30 uur in plaats van 16.00 uur.
U bent van harte welkom. Bij de ingang scannen wij uw QR code en wijzen wij u een zitplaats. 
 
Geslaagd Kleintje Federatiefestival
Geschreven door Bert-Jan Beenen   
vrijdag 19 november 2021 15:26
Op zaterdagavond 13 november vond in Atelier Majeur het Kleintje Federatiefestival plaats. Samen met ProRege B en het HMC hebben we er een geslaagde muzikale avond van gemaakt. 

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 26