Advendo's Concert Agenda

Advendo wordt financieel gesteund door:

Nieuwsoverzicht


Adventsconcert met Chr. Mannenkoor Steenwijk
Geschreven door Bert-Jan Beenen   
donderdag 24 november 2022 15:02
We zijn al weer druk aan het repeteren voor ons Adventsconcert. Uiteraard spelen we bekende kerstmuziek, maar we hebben ook een aantal stukken op de lessenaar staan die we op het federatieconcert in november hebben gespeeld. Hiermee maken we ons programma heel gevarieerd en toegankelijk.

Chr. Mannenkoor Steenwijk
Net als Advendo bestaat ook het Chr. Mannenkoor Steenwijk 75 jaar. Het Adventsconcert leek ons daarom een mooie gelegenheid om de samenwerking op te zoeken. Chr. Mannenkoor Steenwijk is opgericht op 6 februari 1946. Momenteel bestaat het koor uit ruim 60 enthousiaste leden. Het koor heeft inmiddels diverse CD’s opgenomen, waarvan de eerste in 1996.

U komt toch ook?
Het jaarlijkse Adventsconcert van Advendo is dit jaar op 11 december om 14.30 uur in Trinitas in Heerenveen. We hebben Trinitas gekozen als locatie om voldoende ruimte te hebben voor onze vereniging en het koor. De toegang tot het concert is gratis, bij de uitgang kunt u vrijwillig een bijdrage doen aan de kosten van dit concert. 

 
75 jarig jubileumconcert - 9 april 2022 19:45 uur
Geschreven door Bert-Jan Beenen   
donderdag 24 februari 2022 14:13
Eigenlijk viert Advendo in 2022 al haar 76 jarig bestaan. Door de corona pandemie konden we ons 75 jarig jubileum in 2021 niet vieren zoals we dat graag wilden doen, maar nu kan het weer.

Ruim 75 jaar geleden, op 15 juni 1946, nam Oranjevereniging Us Heit het initiatief tot oprichting van een muziekvereniging in Oudeschoot. Er meldden zich 28 leden aan. Voor een contributie van 60 cent per week (contant te betalen aan de penningmeester) konden de leden meedoen. Wat zal dat een bijzondere tijd zijn geweest.

Ruim 75 jaar later bestaat Advendo nog steeds. Op dit moment met iets minder leden dan bij de oprichting. Een ding is niet veranderd, we hebben nog altijd een vereniging waar met veel enthousiasme muziek wordt gemaakt in alle genres en daar zijn we enorm trots op.

Jubileumconcert
Om ons jubileum te vieren geven wij op 9 april 2022 een jubileum concert. Het concert start om 19.45 uur in de Sionskerk in Oudeschoot. We hebben een heel gevarieerd programma samengesteld met daarin ook een gastoptreden van troubadour Gerret uit Heerenveen, waarmee we samen zullen optreden. Toegang tot het concert is gratis!

Middagprogramma
Ook in de middag is er al van alles te doen in en om de Sionskerk in Oudeschoot ter gelegenheid van ons jubileum. Voor jong en oud zijn er van 14:00 tot 16:00 uur oudhollandse spelletjes en er is een workshop met muziekinstrumenten georganiseerd door een van onze leden. Hier kan jong en oud kennismaken met muziek en het spelen van een instrument. Aan het middagprogramma zijn geen kosten verbonden.

 
Aanvangstijd Adventsconcert vervroegd
Geschreven door Bert-Jan Beenen   
zaterdag 04 december 2021 09:15
Het Adventsconcert van Advendo op 12 december is ivm de coronamaatregelen vervroegd. Het concert start om 14.30 uur in plaats van 16.00 uur.
U bent van harte welkom. Bij de ingang scannen wij uw QR code en wijzen wij u een zitplaats. 
 
Geslaagd Kleintje Federatiefestival
Geschreven door Bert-Jan Beenen   
vrijdag 19 november 2021 15:26
Op zaterdagavond 13 november vond in Atelier Majeur het Kleintje Federatiefestival plaats. Samen met ProRege B en het HMC hebben we er een geslaagde muzikale avond van gemaakt. 

 
Adventsconcert 12 december in Trinitas
Geschreven door Bert-Jan Beenen   
woensdag 20 oktober 2021 20:11
Na een jaar waarin vrijwel alle activiteiten van Advendo door de corona pandemie stil hebben gelegen, zijn wij blij dat we dit jaar wel weer een Adventsconcert kunnen organiseren. Als de situatie rondom het corona virus het toelaat en er geen beperkende maatregelen zijn om een concert te organiseren, is zondag 12 december om 14.30 uur Trinitas in Heerenveen het toneel van Advendo’s Adventsconcert. De kerstmuziek staat inmiddels op de lessenaar en we hopen dat wij u weer een gezellige middag mogen bezorgen. Toegang is gratis. Wij houden ons aan de dan geldende maatregelen. Een QR code voor toegang is van toepassing.

Advendo kijkt weer vooruit
We kunnen ons als Advendo niet heugen dat wij sinds de oprichting, nu 75 jaar geleden, gedurende zo lange tijd niet hebben kunnen spelen. We zijn dan ook blij dat we inmiddels weer op een redelijk normale manier op dinsdagavond muziek kunnen maken. Hoe anders was dat afgelopen anderhalf jaar. Concerten kwamen te vervallen, repetities gingen niet door, geen nieuwsbrief, kosten liepen door… Zelfs ons geplande 75 jarig jubileum concert ging niet door. Een en al treurnis en er leek maar geen eind aan te komen.

Tot september dit jaar. Een optreden in het Posthuis Theater in het kader van “Ticht nei Iepen” gaf ons weer goede moed. Wat was het fijn om weer op te treden, niet alleen voor het publiek, maar ook voor onszelf. Voorzichtig zijn we weer optredens aan het plannen, zoals ons Advents-concert, optredens met Kerst en natuurlijk ons jubileumconcert begin 2022. We kijken er naar uit om u ook weer te ontmoeten.
 
Advendo viert 75 jarig bestaan
Geschreven door Bert-Jan Beenen   
woensdag 16 juni 2021 15:33
15 juni 1946 zag Advendo in Oudeschoot het levenslicht. Wie had toen kunnen vermoeden dat we in 2021 ons 75 jarig jubileum zouden vieren op 1,5 meter afstand. Toch is het waar, Advendo bestaat alweer 75 jaar. Helaas kunnen we het niet met een groots concert vieren, maar we hebben deze dag niet onopgemerkt voorbij laten gaan. In de pauze was er een heerlijk stuk taart voor alle leden met natuurlijk 75 jaar daarop. De jubileumcommissie had een geweldig verrassingspakketje samengesteld met allerlei lekkers en een heuse Advendo 75 jaar houten snijplank. 

Om het moment toch vast te leggen hebben we in de pauze een leuke groepsfoto gemaakt. Uiteraard met gepaste afstand ivm de nog geldende corona maatregelen. We hopen dat we over niet al te lange tijd alsnog met een prachtig concert ons jubileum kunnen vieren. Via onze site en onze Facebook pagina houden we jullie natuurlijk op de hoogte. 


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 26